Skapad : 14.05.2021 | Senast uppdaterad : 14.05.2021

DIBkunnskap AS tar IFRS-verktyg till Sverige

IFRS PressmeddelandeUnder andra halvåret 2021 kommer DIBkunnskap att ta IFRS-verktyget, dib, till Sverige. Verktyget har länge varit en framgång på den norska marknaden där över 60% av företagen på Oslo Börs använder verktyget. Användare får en bra överblick och tillgång till praktiska verktyg som gör det enklare att arbeta med och hålla sig uppdaterad med ett omfattande och komplext regelverk.

NO| SE flagg

I Norge har professionella användare av IFRS-regelverket haft tillgång till DIBkunnskaps IFRS-verktyg sedan 2007. Lösningen innehåller kontinuerligt uppdaterade IFRS-standarder, relevant akademisk litteratur, praktiska checklistor och andra användbara guider som gör det enklare för användare att hålla sig uppdaterade med och arbeta med IFRS-regelverket.   

Nu är det äntligen klart att svenskarna också kommer att få sitt eget IFRS-verktyg. Karina Larsen, VD i DIBkunnskap, säger att hon hoppas kunna lansera under andra halvåret 2021.

” Vi ser fram emot att erbjuda den svenska marknaden ett IFRS-verktyg som är anpassat till den svenska marknaden. Förutom att leverera aktuellt innehåll har vi utvecklat inbyggda arbetsflödesverktyg som gör det enkelt att anpassa, filtrera, fylla i och samarbeta kring checklistor i lösningen”, säger Larsen. 

DIBkunnskap har redan ett samarbete med IFRS Foundation som säkerställer tillgång till deras material. I Sverige har de även ingått samarbete med bland annat Sanoma Utbildning och Norstedts Juridik för att säkerställa att användarna har både svensk IFRS-litteratur och lokala regelverk.  

Förutom 60 procent av bolagen på Oslobörsen använder idag ett stort antal banker och rådgivare inom redovisnings- och revisionsbranschen i Norge verktyget i sitt dagliga arbete.  

 – Målgruppen för IFRS-verktyget i Sverige är alla företag och användare som rapporterar enligt IFRS eller som ger råd till dessa bolag, säger Karina Larsen. 

Läs även andra artiklar om Sverigesatsningen:

 

I pressen

https://revisionsvarlden.se/norskt-bolag-lanserar-egenutvecklat-ifrs-verktyg-i-sverige/ 

 

Kunskapsverktyg

För dig som jobbar med IFRS och ESG

DIB Kunskap AB | c/o Norstedts Juridik, Warfvinges väg 39, 112 51 Stockholm  | 08-587 670 80 | info@dib.se